Mindent megalapoz az aljzatkiegyenlítés


Mielőtt elkezdenénk lerakni az új laminált padlót vagy parkettet, mindenképp meg kell arról győződnünk, hogy mennyire egyenes a talaj. Hogyha vannak eltérések, még ha minimális, pár milliméteres különbségekről is beszélünk, akkor is szükséges az aljzatkiegyenlítés.

Ahhoz, hogy az eredmény tökéletes legyen, nemcsak arról kell gondoskodjunk, hogy a padlóelemek pontosan illeszkedjenek, hanem nagy hangsúlyt kell fektetnünk az előkészületekre is.

Ezeket a dolgokkal érdemes tisztában lenni még akkor is, hogyha nem mi magunk fogjuk elvégezni a munkálatokat. Sajnos sok a kókler szakember, aki szeretné minél hamarabb befejezni a melót és felmarkolni érte a pénzt, mi pedig néhány hét után szembesülni fogunk a szomorú tényekkel. A padló itt-ott mozog, recseg-ropog.

Láthatóan az illesztések jók, de az aljzatkiegyenlítés vagy rosszul lett kivitelezve, vagy teljesen elmaradt. Nemcsak annyiból áll az egész, hogy kiöntjük az anyagot és az magától szétterül teljesen egyenesen. Az aljzatkiegyenlítést nagy odafigyeléssel kell elvégezni, szakszerű módszerekkel.