Falfesték használata otthon


Categories :

Az idő múlásával sajnos minden lakás veszít a szépségéből, és esztétikai állapotuk csak romlik. Akadnak olyan esetek is, amikor szimplán megunjuk például a falak eredeti színét és csak szeretnénk egy újabb, számunkra szimpatikusabb színnel feldobni otthonunkat.

Egy-egy doboz falfesték megvásárlása ma már nem okoz különösebb bonyodalmat, hiszen bármelyik lakberendezési kereskedésben megtalálhatjuk a stílusunknak legmegfelelőbb színezéket. Amennyiben nem kívánunk szobafestőt felfogadni és inkább saját magunk szeretnénk elvégezni a szobák belső festését, azt könnyűszerrel megtehetjük, hiszen ez a folyamat nem igényel viszonylag nagy szaktudást. Ugyanakkor nem árt néhány felhasználási tanácsot megfogadni. Miután az áhított falfesték kiválasztásra került, a falakat gondosan portalanítani és szennyeződésmentessé kell tenni. Ha ezzel megvagyunk, biztosítanunk kell a falak egyenletes és optimális tapadó képességét. Ehhez speciális mélyalapozót ajánlott használni, amelyet vízzel történő hígítás után ecsettel, mélyen a falak pólusaiba dörzsölünk.

Fontos megjegyezni, hogy az alapozást követően hagyni kell a falakat legalább 12 órán keresztül száradni. Miután türelmesen kivártuk a fél nap száradási időt, nincs más dolgunk, mint felvinni a falfelületre a kívánt színű fedőfestéket. Ha Ön is kedvet kapott lakása felfrissítéséhez, bátran keresse fel a legközelebbi üzletet, hiszen falfestékek óriási tárháza várja, ahol garantáltan megtalálhatja a stílusához és ízléséhez leginkább közel álló színárnyalatot!