Kapható többféle túrahátizsák


Categories :

A fokozatos melegedés és a természet megújulásának hála, egyre többen mozdulnak ki a 4 fal közül és indulnak neki a világ felfedezésének. Nem kell azonban messzire elmennünk, mert kis hazánk is bővelkedik csodás természeti értékekben, amiket érdemes megismernünk. Mielőtt nekivágnánk a kalandnak, a túrahátizsák legyen megfelelően bepakolva!

Nem mindegy, hogy egy napra indulunk, vagy éppen több éjszakát is ott töltünk valahol. Az utóbbi esetben több mindent kell bepakolni. Ezen apropóból, érdemes előre gondolkodni és vásárolni egy kisebb és egy méretesebb túrahátizsák kivitelt is. Létezik több mint 100 literes túrahátizsák, amibe az evőeszközöktől kezdve, a hálózsákon át, több napi élelemig minden elfér.

A kisebb típus pedig tökéletes olyankor, ha rövidebb kiruccanásra indulunk. Na de mégis mi az, amire figyelni kell a túrahátizsák kiválasztása során? A méretről már volt szó, akkor most következzen a kialakítás és tartósság. Többféle merevítésű létezik. A kitámasztásra szükség van, hiszen olykor jelentős terheket cipelünk benne. Ha több kilométert teszünk meg, akkor nélkülözhetetlen a kényelem. Régebben a fémmerevítés volt a megszokott megoldás.

A jól látható és masszív alumínium rudak ugyanakkor nyomhatták az izmainkat, ami kellemetlen fájdalmat okozott egy idő után. Manapság a túrahátizsák már jó alaposan burkolva van. A vállpántok is vastag szivacsbélelést kapnak, hogy biztosan ne vágják a vállunkat. Az sem hátrány, ha a túrahátizsák bizonyos szinten vízálló. Senki sem szeret esőben csatangolni, de hegymászás közben olykor megesik, hogy alaposan elázunk. Ha a cuccunk szárazon marad, akkor viszont a zivatart követően akár át is öltözhetünk.