Hasznos lehet a landing page készítés


Categories :

Az online figyelemfelkeltés egyik leghatékonyabb módjának is nevezhető. A landing page készítés célja, hogy a felhasználó egyből megtalálja azt, amit keres. Ezek az oldalak egyetlen opciót kínálnak egy szolgáltatással kapcsolatban. Például, ha egészségbiztosításról van szó, akkor egy ilyen oldalon megtaláljuk a szolgáltatás rövid és pontos leírását, illetve az űrlapot, amin keresztül időpontot kérhetünk, vagy más szolgáltatás esetén például árajánlat is igényelhető.

Ezzel a módszerrel egyszerűen és hatékonyan vonzani lehet a potenciális ügyfeleket. Ez egy olyan hirdetési forma, amivel könnyedén rá tudjuk vezetni a potenciális ügyfeleket arra, hogy a weboldalunkra kattintsanak. A landing page készítés során érdemes felsorolni az eddigi eredményeinket, bemutatni a referenciáinkat. Ezekkel a módszerekkel könnyen elnyerhetjük a látogatók bizalmát, akik habozás nélkül tovább fognak kattintani, amikor megbizonyosodtak arról, hogy csak jól járhatnak, ha ezt a szolgáltatást választják.

Az ilyen látogatók leggyakrabban a Facebook és Google Adword kampányokból érkeznek, azonban saját landing page készítésre is van lehetőség egy hírlevél formájában. Hogyha mérni szeretnénk, hogy melyik módszer volt a leghatásosabb, arra ott lesz a Google Analytics. Ez pontosan meg fogja mutatni, hogy melyik kampányból érkezett a legtöbb érdeklődő. Csak akkor érhetjük el a megfelelő eredményt, hogyha odafigyelünk az oldal felépítésére. Természetesen ezt a programozónak kell elkészítenie a megrendelő igényei alapján.

A landing page készítés pár egyszerű lépésből áll és illeszkednie kell a cég arculatba. Olyan elemeket kell beépíteni a landing page készítés közben, amelyek a későbbiekben segítik elnyerni a látogatók bizalmát. Ilyenek például a már említett referenciamunkák. Egyértelműen rá kell vezetni a felhasználót, hogy mit kell csinálnia, hogyha érdeklik az oldalon megjelenített dolgok, ezért nem szabad elveszni a részletekbe. Nem mindenki él ezzel a lehetőséggel, azonban a landing page készítés mindenkinek jól jöhet, amiben szintén segíteni tud a Pixelhuszár.