Mio inozit – a nélkülözhetetlen hatóanyag

Mio inozit

Categories :

Köztudott, hogy a szükséges vitaminok és ásványi anyagok pótlása elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Az ideális hormonháztartás fenntartására ugyanakkor kevesebb figyelem jut, pedig számos olyan értékes hatóanyag áll rendelkezésre, mint amilyen a mio inozit. Ez a kivételes komponens biztosítja, hogy a vérben ideális legyen a cukorszint és ezáltal elkerülhető legyen az inzulinrezisztencia diagnosztizálása. Bizonyos esetekben előfordul, hogy a sejtek hormonfelismerő képessége gyengül, aminek hatására nem termelnek elegendő inzulinmennyiséget.

Viszont, ha a mio inozit kifejti a hatását a szervezetben, akkor könnyen elkerülhető ez a probléma. Amennyiben olyan betegségekkel kell szembenézni, mint amilyen a pajzsmirigy alulműködés vagy az ösztrogén dominancia, akkor is könnyen lecsökkenhet az inzulin mennyisége a minimum érték alá. Ilyenkor is jó szolgálatot tehetnek a mio inozit tartalmú készítmények, amik teljes mértékben természetes alapanyagokból készülnek.

A női szervezetnek rendkívül ellenállónak kell lennie, hiszen kisebb-nagyobb nőgyógyászati problémákkal, illetve a kellemetlen menstruációs tünetekkel is szembe kell néznie. A sárgatest hormon pótlása során mindenképpen oda kell figyelni, hogy az alkalmazott készítmény teljes mértékben természetes összetevőkből álljon. Erre azért van szükség, mert a különböző, mesterséges körülmények között előállított tartósítószerek, színezékek és illatanyagok rendszeresen adagolt dózisa hosszútávon rendkívül káros hatással van a szervezetre. A sárgatest hormon pótlása manapság már megvalósulhat egészséges módon is, így nem kell tartani a negatív következményektől.

Legyen szó hangulatingadozásról, sűrűn jelentkező hőhullámokról, gyötrő fejfájásról vagy egyéb kellemetlenségről, ami a testi-lelki állapotot befolyásolja, a sárgatest hormon pótlása minden esetben szükséges. Manapság már számos, hatékony megoldást nyújtó készítmény elérhető a webáruházban. A kínálatban többek között vannak étrend-kiegészítő tabletták, hüvelykúpok és külsőleg használatos krémek is.