Edzés előtti bemelegítés a sérülések ellen


Categories :

A hölgyek gyakran döntenek úgy, hogy edzenek egy kicsit, az alakjuk tökéletesítése érdekében. Azonban, sokan ilyenkor nem gondolnak az edzés előtti bemelegítés kiemelt jelentőségére. Pedig nem véletlenül mondják a szakértők, hogy szükség van erre. Először is, a sérülések kockázata jelentősen csökken a segítségével. Nem kell annyira félni a húzódástól és a szalagszakadástól sem. Sőt, az izomláz is könnyebben tűnik el az edzés előtti bemelegítés hatására. Ez azt jelenti, hogy érdemes szánni egy kis időt a test előzetes átmozgatására.

Az egeszsegszakerto.hu oldal információi szerint, a fent felsoroltakon túl, további előnyökkel lehet számolni. A vér oxigénszintje megnő a sportolás során, illetve emelkedik a pulzus. Ez azért jó, mert így a vér könnyebben eljut a hajszálerekbe. Ezzel egy időben megnő az izmok rugalmassága. A porcsérülésektől sem kell annyira félni, hiszen az edzés előtti bemelegítés hatására az ízületek intenzívebben termelnek nedvességet. Ráadásul, a szervezet hőháztartásának is jót tesznek a gyakorlatok. Ennek következtében azt mondhatjuk, hogy sokat árthatnak maguknak azok a hölgyek, akik sportolás előtt nem szánnak időt a testük kíméletes átmozgatására.

Persze egy modern nőnek nem csupán az alakjára kell ügyelnie, hanem a haja szépségére is. A vékonyszálú haj ápolása sohasem könnyű, de a weboldal segítségével végre nem lesz annyira nehéz ez a feladat. Érdemes keratin vagy kollagén tartalmú sampont használni, hiszen így a haj optikailag szebb lesz. Sajnos ez a típusú haj genetikai örökség, ezért csak ez az egy módszer létezik a karbantartására.

A vékonyszálú haj ápolása azért is bonyolult, mert igen gyorsan zsírosodik. Lehetőleg olyan sampont és balzsamot kell választani, ami ennek a problémának a megoldása érdekében készült. Mosás után nem szabad magas hőmérsékleten szárítani vagy formázni a frizurát, hiszen így könnyen megsérülhet a hajszálakat borító védőréteg. Ennek következtében, a haj sokkal fakóbbá és töredezetté válik. A vékonyszálú haj ápolása céljából tanácsos hő-védő spray-t használni.