Meg kell ismerni a merevedési zavar okait!


Categories :

A különféle szexuális zavarok, többek között a merevedési gondok, sajnos megkeseríthetnek egy olyan párkapcsolatot is, ahol mind a két fél boldognak és kiegyensúlyozottnak érzi magát. Természetesen, amikor a problémával először szembesül a férfi, szeretné tudni, hogy pontosan mik a merevedési zavar okai. Az igazság az, hogy sokszor szimpla, nem olyan nehéz, megterhelő életmódbeli változtatásokkal tenni lehet ez ellen. Bármennyire is kellemetlennek érzi ezt a témát a férfi, kötelezően fel kell keressen egy szakembert, akivel szégyenérzet nélkül meg tudja vitatni ezt.

A szakorvos a konzultáció után megmondhatja, hogy az adott esetben mik a merevedési zavar okai. A szakember képes lehet a lehető leghamarabb megtalálni a probléma forrását. Ennek köszönhetően pedig elérhetővé válik a megoldáshoz vezető. Sok férfinál például az segít, ha elhagyják a dohányzást és egy kicsit aktívabbak lesznek, például leadnak pár kilót, azonban egyeseknél már csak a gyógyszerek vagy a hormonkészítmények segíthetnek. Gyakran a merevedési zavar okai komplexebbek, mint hinnénk.

A rohanó világban az is előfordul, hogy a depresszió váltja ki. Itt fontos megemlíteni, hogy az agy egy gyakran figyelmen kívül hagyott erogén-zóna. Mindenkinek tudnia kell, hogy a szexuális izgalom a fejben kezdődik és onnan indul lefelé. A bajt pedig ekkor az okozza, hogy a depresszió rombolhatja a szexuális vágyat, ezáltal a merevedés is elmarad. Az is sok bajt okoz, hogy a megannyi depresszió elleni gyógyszer is elnyomhatja a vágyat, így megnehezítve az erekciót, valamint késleltetve az orgazmust.

A merevedési zavar okai közé tartozik a túlzott, tartós alkoholfogyasztás is. Nyilván sok férfinak jó ötletnek tűnhet meginni pár pohárral az aktus előtt, azonban a túlzásba vitt ivás megnehezítheti az erekciót. Mivel a merevedési zavar okai sokfélék lehetnek, ezért mindenképp érdemes egy szakorvoshoz fordulni, akivel teljesen át lehet beszélni ezt a betegséget. Az orvos dolga, hogy segítsen a betegnek, de ehhez minden fontos részletet tudnia kell, ezért nem szabad szégyenkezni a beszélgetés során.