UTP bekötés szakember nélkül


Categories :
Címkék: ,

Mi a teendő, ha a hálózati kábel sérült vagy csak nem elegendő a hosszúsága? Szerencsére, az UTP bekötés nem igényel magas képzettséget, azonban bizonyos tényezőket ajánlatos figyelembe kell venni. A csavart érpár helyreállítása vagy kiépítése otthon vagy az irodában több okból is szükséges lehet.

Például, ha úgy döntött, hogy a számítógépet egy új helyre helyezi át, esetleg szeretné a helyi hálózathoz csatlakoztatni és nem rendelkezik elegendő LAN kábelhosszal, vagy véletlenül elszakított egy csavart érpárt az asztala lábával, amit ki kell javítani, ez mind UTP bekötést igényel. Természetesen ilyen körülmények között érdemes a hozzáértő szakember szolgáltatásait keresni.

Azonban, ha valamilyen szinten jártas a technika világában, akkor azonnal kijavíthatja az UTP bekötésének kialakult sérüléseket. A sérült LAN kábelt megjavíthatja vagy az egyszínű vezetékeket csatlakoztathatja egymáshoz egy speciális RJ-45 forrasztóval. Amennyiben ezt a módot választja, tegye azt úgy, hogy rendelkezik a szükséges tapasztalattal és eszközökkel!

Valójában nem bonyolult egy csavart érpárt csatlakoztatni ezekkel a módszerekkel, de nem mindenkinél van otthon fogó és csatlakozó. Ilyenkor inkább a szakértőkre kell bízni az UTP bekötés műveletét. A feladat elvégzésénél győződjön meg arról, hogy a vezetékek teljesen be vannak illesztve a csatlakozóba és az RJ-45 csatlakozó a vezeték szigeteléséhez legyen nyomva! Ez jó elektromos érintkezést biztosít UTP kábel bekötésekor és erősíti a vezetékes csatlakozást.