Cross kerékpár a nehéz terepre

Cross kerékpár

Categories :

Télen és tavasszal az útviszonyok brutálisak lehetnek. Még ha az időjárás együttműködő is, de ott van a hideg. Ez azonban nem állítja meg a cross kerékpár szerelmeseinek szegmensét, akik szívesen versenyeznek a közúti és hegyi terepeken, ami általában magába foglalja a sáros, jeges és hóval borított meredek dombokat is.

A cross kerékpárok sokféleképpen hasonlítanak a közúti társaikhoz, de néhány kulcsfontosságú különbség lehetővé teszi, hogy a bringázási feltételek sokkal szélesebb körét biztosítsák. Annak ellenére, hogy a tervezésük során felhasználták a városi és a hegyi modellek néhány tulajdonságát, ezek geometriája sokkal inkább hasonlít a hagyományos biciklihez.

Viszonylag alacsonyak, ugyanakkor az egyedülálló gumiabroncsok és fékek ideálisan alkalmasak a terepi viszonyokra, így a kerékpárosok sebessége nagyobb lehet, mint a közúton. A cross kerékpár a legjobb választás azoknak, akik ki szeretnék próbálni a cyclocross versenyeket, mivel széles keretüknek köszönhetően, jobban illeszkednek a gumiabroncsokra.