Használt netbook ajánlható, ha fontos a méret

használt netbook

Categories :

A méret nem minden, de olykor nagyon fontos. A hordozható számítógépek esetében a képernyő az, ami elsődlegesen meghatározza a méretét. Az átlagos gépek jellemzően 14-15 hüvelykes kijelzővel szereltek, de léteznek kisebb masinák is. Használt netbook azoknak ajánlható, akik egy igazán mobilis gépben gondolkodnak és nem fontos számukra, hogy a laptop erőbajnok legyen.

Valamit valamiért, szoktuk mondani. A számítógépben lévő alkatrészek közül néhány komoly melegedésre képes (processzor, VGA kártya, stb.), és ha ezek hűtése nincs megoldva, akkor meghibásodik a hardver vagy esik a teljesítmény.

A kicsi gépekben sem hely, sem lehetőség nincs arra, hogy megfelelő hűtést alakítsanak ki a mérnökök, így marad az alacsonyabb teljesítmény, mint kontra és megjelenik az ultra-hordozható kialakítás, mint pró. A használt netbook tehát picike, kicsi a teljesítménye, így mondjuk videók vágására alkalmatlan, azonban ideális lehet újságíróknak, akik mindig maguknál tartják a gépet, hogyha jön az ihlet, elő tudják venni.