Modern és klasszikus megjelenésű csillár

Csillár

Categories :
Címkék:

A 21. században nem probléma az egyedi ízlésnek megfelelő termékek beszerzése. Csillár például számos stílusban, modern és klasszikus formavilággal is kapható azoknak, akik inkább a tradicionális világítótestek felé kacsintgatnak. Régen minden jobb volt, vagyis mindenből csak néhány volt. Hajdanán leginkább gyertyával, fáklyával, esetleg petróleumlámpával világítottak.

Aztán megérkezett az elektromosság, bekötötték minden házba, lakásba és onnantól a világításra is külön iparág létesült. Ma már nemcsak a mennyezeti lámpatestek kaphatóak ezernyi formában, de a beléjük helyezhető fényforrások is sokfélék. Ennek a sokféleségnek köszönhetően, a csillár minden helyiségben másként tudja mutatni magát.

Más a hangulata egy klasszikus díszes darabnak modern LED-el és egy modernnek valamilyen energiatakarékos fényforrással. Vannak hosszabb láncon lógó, lefelé világító termékek (Rábalux Athen 5 ágú csillár) és rövid, a plafontól alig eltávolodó, a tér különböző irányába álló lámpákkal szerelt példányok is (ilyen mondjuk a Rábalux susan 3 ágú, vagy a Rábalux Joel 5 ágú csillár).

Ahogyan más típusú termékeknél, a csillár esetében is elég széles palettán mozognak az árak. Már 13.000 Forintért is kapni fém, illetve üveg felhasználásával készített termékeket, de több 100 ezer forintos, illetve fél millióba kerülő darabok is vannak az alampa.hu kínálatában. Kérdezhetnénk, hogy mi kerül ennyibe egy csilláron, de valljuk be, az árak sokszor szubjektíven vannak meghatározva és leginkább a márkát kell megfizetni.