Jagermaister titkos recept alapján

Jägermeister

Categories :
Címkék:

Csak kevés olyan ital létezik a világon, aminek az összetevőit a mai napig titok fedi. A Jagermaister 56 féle gyógynövényből készül, azonban ezeknek a leírása csak a készítők birtokában található meg.

A német szeszesital a mai napig Wolfenbüttel városában látja meg a napvilágot és a rejtély megóvása érdekében, onnan küldik előre elkészített palackokban a külföldi boltokba. Igaz, hogy akad néhány nagyobb város, akiknek engedélyük van a palackozására, de nem ez a megszokott.

Az ital egykori megálmodója egy vadász volt, így nem véletlen az elnevezése sem, hiszen a szó eredetileg vadászmestert jelent. Az íze a keserű felé hajlik, mégis Németország egyik legsikeresebb export cikkeként szerepel.

Minden palack tartalma 35 fokos, amit a bátrabbak magában, a többiek pedig narancslével vagy kólával fogyasztanak. A gyűjtők vásárolhatnak egészen kicsit, 0,02 vagy 0,2 literes kiszerelésben, de akár 1,75 literes üvegeket is be lehet szerezni. A Jagermaister ára 6000 Ft körül indul és egészen a 13.000 Ft-ig ér el.