A Mazda alufelni hatása a fogyasztásra

Alufelni

Categories :
Címkék:

Vajon miként lehet javítani látványosan az autónk dizájnján? Talán a karosszéria fóliázás lehet a megoldás? Új fényezés? Esetleg hatalmas, repülőgépszárny méretű spojlereket kéne felszereltetnünk? Nagy a valószínűsége annak, hogy a Mazda alufelni felszerelésével sikerül elérnünk a kívánt hatást, ami az autó külső tulajdonságait illet. A könnyűfém felnikkel még egy ősrégi Suzuki Swift is jobban mutat. A Mazda alufelni többféle változata érhető el az alu-felni.eu kínálatában. Elsősorban a méretre kell figyelni az online rendelés esetén.

Elég eltéveszteni az átmérőt, a szélességet vagy a furatszámot, és máris nem fog passzolni. Szerencsére ezeket a paramétereket egyenként meg lehet adni a weboldalon, ezáltal kizárólag azok közül lehet válogatni, amelyekre illenek a fent említett kritériumok. De miért jobb könnyűfém Mazda alufelnivel gurulni, mint a hagyományos acél változatokkal? Erre sokan egyből rávágják, hogy azért, mert könnyebb, hiszen a megnevezésében is szerepel a „könnyű“, mint jelző. Ám a tévhitekkel ellentétben ez nem pont így van.

Természetesen nemcsak a Mazda alufelni, hanem nagyjából szinte minden változat nehezebb, mint egy átlagos lemezfelni. A súlykülönbség az anyagvastagságból adódik. A Toyota alufelni megrendelésekor tehát ezt a dolgot is fontos szem előtt tartani. Tény, hogy mutatós és jól néz ki a nagyobb és szélesebb kerék. Sokkal sportosabbá válik ezáltal az autó, de a nagyobb kerék extra súlyt jelent, és a széles gumik akár vissza is foghatják az autót, aminek sajnos jobb lesz az étvágya, amit csak plusz üzemanyaggal csillapíthatunk.

De akkor mi legyen? Hagyjuk inkább ezeket a művészien kivitelezett minőségi Toyota alufelniket és maradjunk a hagyományos acélkerekeknél? Akit nem zavar, hogy a Toyota alufelni esetleg 4-5 kg többletet jelent, az mindenképp jól jár a könnyűfém kerekekkel. Tény, hogy sérülékenyebb, de cserébe jól néz ki és a javítása is olcsóbb, az esetleges sérülések esetén, mint a vékonyabb lemezfelnié. Összességében a Toyota alufelni tartósabb, nem rozsdásodik és a merevségéből adódóan nem deformálódik.