Mire vezethet vissza a női hajhullás?

női hajhullás

Categories :
Címkék:

Az emberi szervezet egy nagyon intelligens rendszer, ami igyekszik azonnal figyelmeztetni bennünket, amikor valami felborul. Általában a komolyabb betegségeknek a jeleként értelmezhető a gyakori női hajhullás. Sok esetben ez a pajzsmirigy rendellenes működésével köthető össze, míg más esetben bizonyos hormonális változások alakítják ki. Természetesen nem kell azonnal kétségbeesni, amikor reggel felkelve a párnán több szálat találunk, mert a hajhullásnak van egy egészséges mértéke.

A probléma akkor következik be, amikor nagyobb ütemű a vesztés, mint a termelődés. A női hajhullás fokozott mértéke lecsökkenthető, ha megfelelő módon állunk a problémához. Egy stresszel teli életmód, hosszútávon folytatott diéta, egyoldalú táplálkozás, mind oda fog vezetni, hogy a fejszőrzet táplálása elkezd romlani. Először fel kell ismerni a problémát, majd pedig lépésenként megoldani azt.

Gyakori eset, hogy a női hajhullás eredeti és egészséges mértéke visszaállítható, ha megtörténik az a bizonyos életmódváltás, ami kedvezően hat a szervezetre. Tekintsük meg ugyanezt a folyamatot a másik nem esetében! Gyakran tartják úgy, hogy a hajhullás férfiaknál az idő előrehaladásának a velejárója. Ebben van némi igazság, mert olykor az a fő kiváltó oka, hogy a tesztoszteron egy speciális változatának, a DHT hormon miatt a hajhagymák tápanyagellátása nagyon leromlik. Ilyenkor jelenik meg a magas homlok effektus, ami egészen odáig fokozódik, hogy végül csak a tarkón és két oldalt marad fejszőrzet.

Ez a fajta hajhullás férfiaknál bizony mérsékelhető, némelyik esetben visszaszorítható, ha megtörténik a célterület optimális tápanyagellátása a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek segítségével. Ezeket jelentős mértékben tartalmazzák a különféle gyógynövény komplexből összeállított termékek, amiket a vargacseppek.hu oldalon találunk meg kedvező áron. Látható tehát, hogy a hajhullás férfiaknál még nem jelenti a tiszteletet parancsoló frizura végóráját. Bátran vegyük fel a küzdelmet a kellemetlen problémával és gyűrjük le azt, hiszen az esélyek mellettünk szólnak!