Nálunk jutányos a császárfa csemete ár

császárfa csemete ár

Categories :

Az éghajlatunk egyik igazán lenyűgöző fája Kelet-Ázsiából származik és a tudomány köreiben Paulownia Tomentosa néven híresült el. Ez a csodálatos növény annyi hasznos tulajdonsággal rendelkezi, hogy sokan azt hihetik, hogy a császárfa csemete ár valószínűleg elég borsos. Ez azonban egyáltalán nem így van. Ennek a közepes magasságú lombhullató fának a legfontosabb jellemzője, hogy szokatlanul nagy levelei nőnek, amelyek hossza akár 30 cm is lehet, sötétzöld színűek és bolyhos tapintásúak.

Hasonlóak a szivarfa leveleihez, amelyekkel a Paulowniat gyakran összetévesztik. A hidegebb éghajlattal rendelkező régiókban a növényt a nagy leveleiből gyökereztetik. A jól meggyökerezett fák 6-8 éves koruktól kezdenek virágozni. A rügyek nyár végén kialakulnak és még a tél előtt kipattognak. A virágok száma a kapott napenergia mennyiségétől és a talaj minőségétől függ. A díszfa iskolánkban a császárfa csemete ár a vásárlók szerint kedvező, ezért minden évben ez a növény egyike a legkeresettebb fajtáinknak.

A Paulownia nagyon gyorsan növekszik és amennyiben Ön az óriási levelek kedvéért szeretné termeszteni, azt javasoljuk, hogy kora tavasszal, rögtön azután, hogy elmúlott a fagyveszély, vágja le az összes ágát! Ez serkenti a hosszú, nagy levelek növekedését. A növény előnyeit megismerve, sokan kezdenek el kutatni császárfa eladó példányai után. Ez többek között annak a jellemzőjének is köszönhető, hogy a mély gyökérzet lehetővé teszi, hogy a növény javítsa a talaj minőségét és környezetbaráttá tegye azt.

A Paulownia egyik legígéretesebb felhasználása a cellulózaiból nyert bioetanol. A sok területen kívül, ahol jelenleg használják, egyes tudósok a jövő tüzelőanyagának is tekintenek rá, az egyszerű előállítása és a környezeti kockázatok nélküli felhasználása miatt. Így a növény termesztése és feldolgozása nemcsak a természetben található anyagok körébe tartozik, hanem aktívan hozzájárul a bolygónk ökológiai egyensúlyához és a természet megőrzéséhez. A császárfa eladó fajtáinak cellulózaiból pelletet is készítenek.