Vonzza a látogatókat a Balfi Gyógyfürdő és ásványvíz

Balfi Gyógyfürdő

Categories :

Balf település az osztrák határ közelében található. A hidrogén-szulfiddal telített gyógyforrásának pozitív hatásait már a rómaiak is ismerték. Erre a természeti erőforrásra épült a Balfi Gyógyfürdő is. Balf története szinte a kezdetektől fogva összefonódott Sopron történelmével.

Az első forrás, amely a falu nevét említette, a XII. századra nyúlik vissza. Az osztrák mérnökök ekkor kezdték meg a források vizének szabályozását, és a XVII. században már megépültek az első modern fürdőhelyek is. Amikor megkezdődött a vasúti sínek lerakása, egyre több vendég érhette el a Balfi Gyógyfürdőt, ezért némi rekonstrukcióra volt szükség.

Ennek okán új szállodák és gyógy pavilonok építésére került sor. A XX. század folyamán, egészen a második világháború kitöréséig virágzott a Balfi Gyógyfürdő, ám a háború után valamilyen okból csökkent a népszerűsége.

Aztán a 60-as évek után kezdték újra felfedezni a lehetőségeket ebben a régióban, és ekkor vált híressé a térségben található ásványvíz is, amelynek a palackozása is szinte azonnal megkezdődött, és a fogyasztása gyomorproblémák esetén ajánlott. Ezután visszatért a mozgalmas élet a város utcáira.

A Balfi Gyógyfürdő látogatóinak száma azóta folyamatosan növekszik. Itt a kezelések széles skáláját kínálják megelőzési és helyreállítási célból is. A hidrogén-szulfidot tartalmazó gyógyvizet elsősorban az izom- és a csontrendszeri rendellenességek kezelésére használják. Próbálja ki a Balfi Gyógyfürdő nyújtotta lehetőségeket és fedezze fel a látnivalókat a kellemes környezetben!