Új nyaralók lesznek Siófokon

nyaralók

Categories :

A Balaton déli partjának legnépesebb városa Siófok, amit szintén a magyar tenger fővárosának tekintenek. A város mintegy 15 kilométeres homokos strandjain éttermek, kávézók, bárok és éjszakai klubok találhatóak. Siófok az egyik leghíresebb nyári üdülőhely a Balatonon. Számos különféle kategóriájú szállás található itt, a 10–15 szobás privát mini vendégházaktól az egészen nagy, prémiumkategóriás szállodákig.

Viszont, szinte naponta jelennek meg újabb és modernebb lakhatást kínáló létesítmények. Már a 2020-as nyári szezon előtt bővülni fog a választék (forrás: szabadibeachouse.hu). A Siófok központjában és a Balaton part-menti zöldövezetében sorra jelennek meg privát villák, nyaralók, apartmanok és hotelek. Ezek kiváló körülményeket biztosítanak azoknak, akik kedvelik a zavartalan pihenést.

Itt számos kávézó, étterem, pizzéria és kávéház kínálja a szolgáltatásait a turistáknak, akik megkóstolhatják a magyar konyha specialitásait, valamint más országok ételeit. A város közelében pihentető természetjáró sétákat is tehet, de aktív sportokat is folytathat a tengerparton. A helység a Balaton egyik fő kikötője és egyben hajózási csomópont is. A turistáknak számtalan hajós kirándulási lehetőséget kínálnak a tónál. Siófokról könnyű eljutni a Tihany-félszigetre is, ami a Balaton északi partján található. Ezt a helyet védett területnek nyilvánították.

A móló nyugati oldalán található egy meteorológiai állomás, ahonnan folyamatosan figyelemmel követik az időjárást. A XVIII. század végén a város hivatalosan is üdülőhelyi besorolást kapott. A nyaralóhely dicsőségének kezdetét a XIX. század végén megépített vasútvonal csak növelte, mivel ez összekapcsolta a helységet a világ többi részével. Siófok először a magyarok kedvenc nyaralási úti célja lett, majd az infrastruktúrája fejlesztésével fokozatosan világhírűvé vált. Most egy igazi kozmopolita város, ahol sokféle nyelvjárással és számos nemzet képviselőjével találkozhatunk. Nyaranta több tízezer turista érkezik Siófokra, annak ellenére, hogy a város állandó lakossága mintegy 30 ezer fő.