Megoldás lehet a vakondháló lerakása utólag

öntözőrendszer árak

Categories :

Az automata öntözőrendszer sok időt és energiát megtakarít a tulajdonosának, hiszen a locsolás napi feladatát teljes egészében elvégzi. Sok gazda telepíttetné a kertjébe, de az öntözőrendszer árak magasnak vélt összege miatt halogatja a kivitelezést. Igen, nem csekély befektetés ez, de mégis meg lehet fizetni, ráadásul az eredmény mindenért kárpótol.

Továbbá, az sem mindegy, hogy milyen szakemberrel vállaltatja fel a munkát. Például az ontozorendszeres.hu honlapon megismerhető cég igazán korrekt, alapos árajánlatot ad a klienseinek, amiben minden tételesen szerepel. Nagyon sok tényező által befolyásolva vannak az öntözőrendszer árak, ezért nem lehet általánosítani, még két ugyanakkora méretű kert esetében is eltérő lehet a végösszeg.

Nem mindegy, hogy milyen arányban van az adott telken napos és árnyékos rész, mint ahogyan az sem, hogy milyen vízigényű növények találhatóak benne, illetve vakondháló is alkalmazásra kerül. Az alkatrészekért fizetendő összeg szintén változtathat az öntözőrendszer árak méretén, tehát ezt is bele kell számolni.

Ha a telepítéskor nem tették meg, de a tulajdonos rájött, hogy mégiscsak szükség van rá, a vakondháló lerakása utólag is bármikor megtörténhet. Ez a hazánkban védett állat nagy kockázatot jelent a kertben lévő díszgyepre. Újonnan épített kertek esetében vagy ott, ahol kertfelújítás alkalmával a tervezett gyepes felületek alatt minimum 30 cm talajcsere történik, érdemes a vakondhálót a kerti locsolórendszer alá beépíteni.

A későbbi átalakítások, ültetések, kerti beavatkozások nem fogják megbontani az egységes vakondháló rendszert. Ha a háló közvetlenül a gyepszőnyeg vagy talajfelszín alá kerül, a későbbiekben problémát jelenthet, amikor a gyep egészségén és állagán javítani akarnak gyepszellőztetéssel.

De ezeket el fogja magyarázni Önnek a szakember, illetve alternatív megoldást is biztosan ajánlani fog. Ez lehet például a biológiai védekezés, a talajfertőtlenítés, de a vakondháló lerakása utólag szintén. Kérjen árajánlatot az említett weboldalon keresztül!