Mit takarnak a teraszfedés árak?

teraszfedés árak

Categories :

Általában az ár/érték arány a legnagyobb mérvadó, amikor valaki a télikert megépítését tervezi. Vannak tényezők, amelyek a teraszfedés árak alakulását jelentősen befolyásolják. Először is az adott építmény mérete, továbbá az anyag, amiből a tetőt tervezik elkészíteni. Ez lehet üvegből, polikarbonátból, de a cserepes és a zsindelyes kialakítású építmények sem ritkák hazánkban.

A cseréppel és a zsindellyel fedett teraszok tartószerkezetei általában fából készülnek, ehhez a szakemberek egyszerű, oldalfali teraszbeépítést tudnak csatolni különböző nyílászárókkal. A teljes szerkezetet igénylő télikertek tetőfedése üvegből és polikarbonátból is lehet, előbbi esetben az üvegek feltétlenül biztonsági és jégtűrő kivitelben készülnek. A felhasznált polikarbonátok pedig minimum 25 mm vastagságúak kell legyenek, valamint légkamrásak és UV védettek. Ez utóbbi esetben a teraszfedés árak nem rúgnak akkorára, mint az üvegtető létrehozásánál. Ugyanakkor lehetséges a cseréptető megbontása üvegezéssel, így elegendő fény jut a télikertbe. Aki nem szeretné, hogy egész évben beépített terasz legyen a háza előtt, az a mobil terasz nyújtotta lehetőségeket is igénybe veheti. Ugyanis ez a szerkezet a hideg időjárásban nagyon kellemes levegőjű előszobaként funkcionálhat, viszont tavasszal és nyáron egyszerűen eltávolíthatóak az üvegfelületek, valamint a mobil nyílászárók, így újra megteremthető a közvetlen kapcsolat a természettel. Ily módon a meleg évszakra megnövelhető a kert alapterülete, ahol az esti beszélgetések, grillezések történhetnek.

A mobil terasz télen rendkívül előnyös, hiszen segít az ingyenes és környezetbarát napenergia hasznosításában, az otthon melegét szintén megóvja, mert így kevesebb hő szökik ki a bejárati ajtón. Elegáns és masszív megoldás ez arra, hogy egyesíthessük a télikert és a terasz előnyeit minden évszakban. A szakemberek a mobil terasz gyártása során, a helyszín adottságait is figyelembe veszik, így megfelelő árnyékolást, hőszigetelést és ha szükséges, szellőztető berendezést ajánlanak.