A könyvelés ősidőktől létezik

Könyvelés

Categories :
Címkék:

A világ különböző részein eltérő szabályok szerint zajlik az adminisztrációs kötelezettségek lebonyolítása, ami a hivatalos szervek felé történő elszámolást illeti. A könyvelés ennek folytán teljesen eltér, amennyiben egyik vagy másik földrészen bonyolítják éppen.

Sokan azt vallják a szakemberek közül is, hogy mindegy a módszer, hiszen a végeredmény meg kell egyezzen, függetlenül attól, hogy melyik országban készülnek a számítások. Más vélemények szerint a módszertantól nem lehet elvonatkoztatni, hiszen ez befolyásolja a kimenetelt is.

A realitás valószínűleg valahol a két álláspont között van. Azt is el kell mondani, hogy ma már a csodálatos, modern, roppant okos könyvelőszoftvereknek köszönhetően, nagyon kevesen értenek valóban a könyvelés minden részéhez, hiszen a gépek rengeteg gondolkodást megspórolnak az embereknek.

A sok munkaóra megtakarítása kényelmessé teszi egy időn túl a kivitelezőket, így pedig megszűnik az igény a többségben, hogy valódi szakértőként tudja művelni a munkáját.