Az életfa különböző jelentésekkel bír

életfa

Categories :
Címkék:

A hitrendszer erősebbé teszi az emberek kapcsolatait és megváltoztatja a világnézetét. Sok olyan jelkép létezik, ami részt vesz a mindennapjainkban, ilyen például az életfa, a Fatima szeme vagy más jelentéssel bíró motívumok. Előbbi szinte az összes ország kultúrájában megjelenik valamilyen rejtett formában, sokan a bibliai tudás fájáig vezetik vissza, ahonnan nemzetről-nemzetre elterjedt.

Sokszor a jelentésük különböző és az ábrázolásuk eltérhet, azonban a fára nézve mindig a hatalom és az egység jut az ember eszébe. A vikingek értelmezésében a törzs jelképezi a világ közepét, ahonnan felfelé és lefelé haladva, a kozmosz különböző részeire lehet eljutni.

Ma már sokféle vallás és nézet közül választhatunk, az embereknek pedig szabad akaratuk van eldönteni, hogy melyik hitrendszerbe illeszkednek bele. Azonban az életfa nemcsak a vallásos embereknek lehet használható, hanem azok is elővehetik, akik szeretik a különböző jelképeket. Sokan viselik például ékszerként, de hordják tetoválásokként és a ruhán is.