Kiváló mexikói ital, a tequila

tequila

Categories :
Címkék:

Mexikó a tengerpart és a fűszeres ételek hazája. A spanyolul beszélők mellett, a turisták is szeretik, hogy a tequila fontos részét képezi az ottani lakók életének. A helyi italt sokan csak tüzes vízként emlegetik, ami mára egész Európában, de Ázsiában is megtalálható. Nevét arról a településről kapta, ahol még napjainkban is a gyártásával foglalkoznak.

Érdemes tudni róla, hogy az elkészítését törvények védik és a boltokban kapható áruknak eredetvédettsége van vagyis nem kell a hamisítványoktól tartanunk. A régi mendemondák szerint, a tequila a kaktusz levéből készül, azonban az elkészítésében a kék agávé kap főszerepet.

Ezt a növényt más fűszerekkel is keverhetik, azonban az alap ízt mindig az agávé adja. 3 csoportját szoktuk elkülöníteni és többféle minőségben is vásárolhatunk. Egy megfelelő tequila már 15.000 Forint körül is beszerezhető, azonban az árak változóak. Megvásárolhatjuk saját fogyasztásra, de tökéletes ajándéknak is. Magyarországon leginkább sóval és citrommal fogyasztják.