E14 LED izzó fejlett technológiával

Categories :
Címkék:

Aki még hagyományos villanykörtével világít otthon, az jobban jár, hogyha lecseréli ezt az elavult technológiát. Hatalmas felfedezésnek számított annak idején a wolframszálas változat, azonban a helyét mára már átvette az E14 LED izzó. Sokan, érthető módon, nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent az E14 jelölés.

Ez nem másra utal, mint a foglalat típusára. Amennyiben ezt látjuk feltűntetve az E14 LED izzó csomagolásán, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ezzel helyettesíthető a wolframszálas változat.

A kialakítása miatt LED kukorica égőnek is szokták nevezni az E14 LED izzót. Nem összekeverendő az E27-es modellel, mivel azok a nagyobb foglalattal rendelkező típusok.

Ha úgy tetszik, akkor az a 100-as égő foglalattípusát jelöli. Hogyha sikerült képbe kerülni a foglalatokkal kapcsolatban, akkor érdemes az energiaigényt is szemügyre venni. Nem kell hozzá szakembernek lennünk, hogy azonnal észrevegyük az ordító különbséget. Akár tízszer kevesebbet is fogyaszthat az E14 LED izzó a hagyományos változatnál.