Milyen az ideális fürdőruha anyag?

fürdőruha anyag

Categories :

Szinte semmi sem hasonlítható össze a természetes szövetekkel. A pamut anyagok rengeteg prioritással rendelkeznek a többi méteráruhoz képest. A következőkben vegyük sorra ezeket! Elsősorban azt kell elmondani róluk, hogy jól felszívják a nedvességet. Vízzel érintkezve a szálak térfogata képes akár meg is duplázódni. Amíg más szövetek nedvesen könnyen elszakadnak, addig a pamut anyagok csak erősebbé válnak.

A pamutszálakat tartalmazó dolgok jól megőrzik az alakjukat vasalás után. Ezért, ha valakinek a gardróbszekrényében ilyen szövetekből készült ruhák arzenálja található, az nagy elégedettségre adhat okot. Ez a természetes méteráru üreges szálakból áll, amelyeknek köszönhetően a dolgok hosszú ideig megtartják a hőt, még ha úgy is tűnik, hogy egy ilyen vékony szövet nem képes erre. Ha folt keletkezik rajtuk, akkor azt bármilyen mosószerrel biztonságosan eltávolíthatjuk. A pamut anyagokat megkülönbözteti az alacsony gyártási költségük, ezért a belőlük gyártott termékek ára sem lesz csillagászati. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a strandon és vízparton viselt öltözetnek? A fürdőruha anyag erős kell legyen, mivel a vízben, majd a perzselő napsütésben felváltva kerül felhasználásra és gyakori mosást igényel. Ezen kívül kellemesnek kell lennie a testnek és hagynia, hogy az „lélegezzen”, nem okozva irritációt és allergiás reakciókat. Fontos az esztétikus megjelenése is, hiszen a divatos színek és a trendi minták rendkívül hangsúlyosok és közvetlenül ezek határozzák meg a késztermékekre mutatkozó igényt.

A fürdőruha anyag kiválasztásakor azonban először meg kell értenünk annak fő típusait. A poliészter az egyik leginkább elterjedt típus. Nemcsak praktikus és tartós, de a fakulásnak ellenálló képessége miatt, hosszú ideig megtartja a színek eredeti fényét. A hátrányai között azonban meg kell említeni, hogy aránylag nem könnyű, hosszú ideig szárad és idővel elnyúlik. A lycra szintén közkedvelt szintetikus fürdőruha anyag, a rugalmasságának és a túlzott elnyúlásnak ellenálló képessége miatt, valamint azért, hogy egyáltalán nem akadályozza a mozgást.