A wok egy remek tapadásmentes serpenyő

tapadásmentes serpenyő

Categories :

Manapság már rengeteg háztartásban van wok serpenyő, ami érthető is, hiszen ez sokoldalú, egyszerűen kezelhető, és rengeteg finomságot lehet vele elkészíteni. Ez a speciális, tapadásmentes serpenyő Kínából származik, illetve a sokféle felhasználási mód is ebből az országból jött Magyarországra. Az egyedi kialakítású tapadásmentes serpenyő Kelet-Ázsia megannyi országában alapvető konyhai eszköznek számít.

Ennek az alakja leginkább a gömb metszetére emlékeztet, amit igazán sajátos módon lehet kihasználni a főzés vagy épp sütés közben. A tapadásmentes serpenyő egyik fő előnye abban rejlik, hogy igazán univerzális. A tulajdonos főzhet bő vagy csökkentett mennyiségű olaj hozzáadásával, párolhat, gőzölhet benne.

Igazából itt csak a képzelet szab határt. A tapadásmentes serpenyő egyedülálló külseje teszi lehetővé, hogy ennek az aljában nagyon magas hőmérséklet keletkezzen úgy, hogy közben az energiafelhasználás minimális. A wok tehát egyértelműen egy gazdaságos és praktikus kombinációt garantál a séfeknek, szakácsoknak, háziasszonyoknak.