Természetes arcápolás otthon: az alapszabályok

természetes arcápolás

Categories :

A modern világ őrületes iramot diktál, aminek nemcsak a férfiaknak, de a szebbik nem képviselőinek is meg kell felelniük. A hölgyek szerepköre az eltel néhány évtizedben hatalmasat változott, ami viszont óhatatlanul is magával hozta a stresszt, mint kötelező életérzést. Azt pedig tudjuk jól, hogy a szorongás azonnal rányomja a bélyegét az arcbőrre. Szerencsére van megoldás, méghozzá az arcápolás formájában. A természetes arcápolásnak is megvannak az aranyszabályai. Ezeket a szabályokat akár nyugodtan kőbe is véshetjük, hiszen nemcsak okosak, de sokszor kipróbáltak is.

Minden hölgy tarsolyában akad néhány bevált praktika, amelyek segítségével a reggeli csúnya puffadás eltüntethető, viszont igazi rutinja sajnos keveseknek van. Pedig a jól megtervezett rutin bizonyítottan csökkenti a stressz szemmel látható hatását, illetve elodázza az öregedés folyamatát. A kérdés már csak az, hogyan kezdjük el a szóban forgó rutin kialakítását. Nos, első lépésként azt az irányvonalat kell meghatározni, aminek mentén majd kialakítjuk a saját arcápolási szokásainkat, ehhez pedig tudnunk kell a pontos bőrtípusunkat.

Ezt a fázist ajánlatos nem elbagatellizálni, hiszen az eredmény tükrében kerülnek kiválasztásra az arcápolási termékek is. Amennyiben tisztában vagyunk a saját bőrünk kategóriájával, az is világossá válik, hogy milyen problémákkal küszködünk és mi az, amit első körben muszáj kezelni. Innen már egyszerűbb a dolgunk, ugyanis az arcápolási rutin kialakításának a keretén belül könnyedén megtalálhatjuk a beazonosított problémánkra a tökéletes készítményt.

Például, ha az arcbőrünk túl zsíros és folyamatosan szenvedünk a pattanásoktól, a teafaolajos, illetve mandulasavas szerek jelentik a megoldás kulcsát, míg a száraz felületek a lipid-pótló, hidratáló készítmények után kiáltanak. A természetes arcápolásnak minden esetben a tisztítás szakaszával kell kezdődnie, amit a bőrfelület előkészítése, majd hámlasztása követ. Miután ezzel megvagyunk, jöhetnek a már előre beszerzett szérumok, illetve a hidratálás, ha szükséges.