Fontos tudnivalók a kémény építésről

kémény építés

Categories :

Nincs is annál hangulatosabb, mint amikor a csendes téli estéken összebújhatunk a kedvesünkkel a kandalló álmosítón ropogó meleg tüze előtt! E fűtéstechnikai egység újra divatossá vált, ezért, ha mindig is vágyálma volt a stílusos kandalló birtoklása, jó helyen jár! Ha elmerülünk a témában, előbb vagy utóbb terítékre kerül a kémény építés kérdése is.

A vidáman lobogó lángok füstjének valahol távoznia kell a házból: ezt a célt szolgálja a kémény. A mai modern világban, ahol egyik találmány lát napvilágot a másik után, a fűtéstechnika ezen szegmense is hatalmas átalakuláson esett át. Az innovatív kémények ugyanis nemcsak magas színvonalúak, de könnyűek és strapabíróak is.

A Fire Store német gyártású könnyűszerkezetes rendszerei annyira kicsi súllyal operálnak, hogy nem szükséges erősítő alaptestet is felszerelni a tetőre a kémény építés során ahhoz, hogy azok működése maximálisan kielégítő és gördülékenyek legyen. Már maga a tény, hogy az eszközök Németországból érkeztek, garancia a minőségre.

Ismerje meg a hőálló habarcs pozitív tulajdonságait!

Bármikor előfordulhat, hogy a kandallóról leválik egy-egy csempe, esetleg a belső burkolat igényel némi karbantartást. A magas hőfok miatt azonban nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal látunk neki a javításnak. A hőálló habarcs szerencsére kiváló döntés, ha az ajtótömítések, csempék renoválása a cél.

Az építőiparban használatos habarcsnak rengeteg fajtája ismert. Az egyik legnépszerűbb a kifejezetten kandallótömítésre alkalmazható, vegyi kötésű speciális hőálló habarcs. A piacon a Thermocoll nevű márka az első helyek egyikét tudja a magáénak. A habarcs kitűnően beválik bármilyen helyzetben, így külső és belső tömítéseknél is nyugodtan bevethetjük 1100 Celsius fokig!

A hőálló habarcs remek tapadást biztosít, könnyű vele dolgozni, emellett pedig gazdaságos is. A Thermocoll mellett, még számos egyéb nagy márkanevet is megtalálhatunk a kínálatban, különböző ár-érték arányban, így a céljaink és az elképzeléseink vonatkozásában könnyen megejthetjük a vásárlást.