Mit kell tudni a gyepszellőztető gereblye használatáról?

Gereblye

Categories :
Címkék:

A gyepszőnyeg gondozása külön tudománynak számít. Azt gondolhatnánk, hogy elegendő csupán az öntözésre és a nyírásra elegendő időt fordítani, viszont arról is gondoskodnunk kell, hogy a fűszálak elegendő levegőhöz jussanak a talajon keresztül. A gyepszellőztetés menetét jócskán megkönnyítheti, ha megfelelő gereblyét használ. Miként segíthet ebben egy gereblye? A válasz erre rendkívül egyszerű. A gyepszellőztető gereblye fellazítja, ha úgy tetszik kifésüli a fűszálak között lerakódott fűnyesedéket.

Ez egy bizonyos mértékben remek tápanyagforrásként szolgálhat, de ha túl vastag réteg képződik a talajon, akkor ez egyszerűen megfojtja a növényzetet. Bizonyos fűnyírók alkalmasak a mulcsozásra, ami azt jelenti, hogy nyírás közben fellazítják a fűszálak közé lerakódott nyesedéket, ugyanakkor szétszórják a frisset. Nagyobb területek esetén ez kifejezetten hatékony megoldásnak számít.

Amikor csak néhány négyzetméter pázsit gondozására van szükség, akkor elegendő lehet az egyszerű gyepszellőztető gereblye is. Gazdaságos megoldás, mivel nem kell egy több tízezerbe kerülő fűnyírót beszerezni, mert a jóval egyszerűbb elektromos változattal is remek munkát végezhetünk. A gyepszellőztető gereblyével a lehullott leveleket és a lenyírt füvet is összeszedhetjük. Akinek fontos a kert és az udvar rendben tartása, annak nem hiányozhat a kerti szerszámai közül ez az egyszerű, ám annál hasznosabb eszköz. A használata nagyon egyszerű, hiszen nem nehezebb, mint fél kg.

A fogak rozsdamentes acélból készülnek, amelyek biztosítékot jelentenek a tartósság szempontjából. A gyepszellőztető gereblyével elég időnként átfésülni a pázsitot, majd összeszedni a felesleges nyesedéket. Ezzel a módszerrel még egy olyan gyepszőnyeg is ismét gyönyörűvé varázsolható, amiről már rég lemondtunk. Sokan nem tudják elképzelni a rendszeres gondozás ellenére, miért alakulnak ki foltok a pázsiton, holott a cél az egységes gyepszőnyeg lenne. Ez valószínűleg azért van, mert elmaradt a gyepszellőztető gereblye használata, ami a profibarkacs.hu webáruházból bármikor megrendelhető.