Az amerikai izomautók korszakának vége

amerikai izomautók

Categories :

Bizonyára mindenki legalább egyszer elcsodálkozott már egy régi filmben látott gyönyörű verdán, viszont még csak fontolóra sem vette azok teljesítményét. Az USA területén, nagyjából a XX. század második felében bekövetkezett tényezők miatt, az amerikai izomautók korszakának végeként nevezhető ez az időszak.

Tulajdonképpen, a maguk módján nagyon jól mentek az autók, a magas lóerőnek és a nyomatéknak köszönhetően szélsebesen száguldottak. Azonban a biztosítók hamar meglátták a kincset ebben a vezetési stílusban. Az izomautók biztosításának ára egyre drágult, így a kereskedők gyakran kevesebb lóerőt mondtak és így adták el az autókat.

Emellett Nixon elnök a környezetvédelmet tűzte ki célul, ami a kisteljesítményű autóknak kedvezett, ugyanis ezek jóval kevesebbet fogyasztottak. Az amerikai izomautók eltűnésében közrejátszott még az üzemanyag válság is, aminek bekövetkeztével hirtelen az egekbe ugrottak az árak. A fent említett okok következtében megváltozott a kereslet és az amerikai izomautók korszakának vége szakadt.