Milyen láncfűrészre essen a választás?

láncfűrész

Categories :
Címkék:

Nem mindegy, hogy milyen fűrészre esik a választás, amikor a gallyazás, a favágás vagy épp a tűzifa aprítás a cél. A milyen láncfűrész az ideális kérdésre a választ csakis úgy tudja megkapni az ember, ha pontosan tudja, mire akarja a kelléket alkalmazni. Ha például valaki olyan helyen kell dolgozzon, ahol a túl nagy zajt nem nézik jó szemmel, illetve csak kisebb-nagyobb ágak, cserjések ritkítására keresi a vásárló a profi láncfűrész fajtát, akkor teljes mértékben beválhat egy 35 cm hosszú vezetőlemezzel rendelkező elektromos vagy akkumulátoros modell is.

De abban az esetben, ha a fa építőanyagok vágására vagy tűzifa darabolására, illetve kisebb fák kivágására szeretné a vevő megtalálni a tökéletes gépet, akkor csakis 40 cm fölöttiben érdemes gondolkozni. Ekkor a 4,5 kW teljesítménnyel rendelkező benzinmotoros mezőgazdasági láncfűrész képes beváltani a hozzá fűzött reményeket. Vannak olyan fajták, amelyek szerszám nélküli nyitható tankzárral rendelkeznek. Mindez pedig azt jelenti, hogy az üzemanyag töltés biztonságosan és könnyedén megoldható. Persze, amikor fakitermelési műveletekre kell a láncfűrész, a legnagyobb teljesítményű változat fog beválni. Mindegyik kategória szerszáma megvehető a szerszamgepwebshop.hu webboltban, ahol a különböző fúrók is megvehetők.

Valóban elengedhetetlenek a fúrógépek

Kétség sem fér hozzá, hogy oda is kellenek a fúrógépek, ahol évente csak párszor akar az ember lyukat fúrni fába, falba vagy fémbe. Sohasem tudhatja a tulaj, hogy otthon mikor kell összeszerelni egy könyvespolcot, kisebb szerkényt a konyhában, asztalt a nappaliban vagy akármi mást, ami megkövetel egy jó fúrót.

A fúrógépek tehát nem csupán a szakembereknek, ezermestereknek és hobbi barkácsolóknak kellenek, hanem azoknak is, akik nem hódolnak a kétkezi munkáknak, de mégis azt akarják, hogy felkészültek legyenek. Megéri a Hitachi fúrógépek mellett letegye az ember a voksát, hiszen ezek remek és megbízható berendezések, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a mindennapi barkácsolások során. A fent említett shopban a fúrógépek számtalan fajtája beszerezhető.