Vízminőség megállapítás egyszerűen

vízminőség

Categories :
Címkék:

Az egészség- és szépségápolási kütyük életünk részeivé váltak. Az egészséges táplálkozás hívei már jól ismerik a TDS mérőt, ami egy digitális hőmérőre hasonlít. A feladata a vízminőség tesztelése és annak meghatározása, hogy a folyadék mennyire hasznos. A természetben nincs semmi, ami teljesen tiszta lenne, ezért az ivóvíz is egy szennyeződésekkel kevert oldat. Néhány ezek közül viszonylag teljesen ártalmatlan.

Sokan megfigyelhetjük a kalcium és magnézium felesleget a vízben, amikor az kellemetlen üledéket képez az edényeken, szárítva a bőrt és elrontva a háztartási készülékeket. A vízminőség meghatározásához nem kell emlékeznie a kémia órán tanultakra. Minél több elektrolit van a tiszta vízben, például közönséges étkezési só van feloldva benne, annál nagyobb az elektromos vezetőképesség és annál magasabbak a TDS mérők kijelzőjén megjelenő értékek.

A savak szintén elektrolitok. Ezért a klasszikus gyümölcslé mérése magas értékeket mutat a mérőműszer képernyőjén. Ha vásárol egy TDS mérőt, akkor rendszeresen ellenőrizheti az otthoni vízminőséget.