Sokszor bonyolult a futómű javítás

futómű javítás

Categories :

A járművek, gépkocsik egyik legfontosabb alkatrésze a futómű. Ha meghibásodik, a futómű javítás nem várathat magára, hiszen ez nagy mértékben kihat a verda működésére. Ekkor kötelező felkeresni azt a szervizt, amelyik teljes mértékben segíteni tud, legyen szó szerelésről vagy épp cseréről.

Sokan választják a szerviz16.hu oldalon is megtalálható céget, amelyik évek óta ezzel is foglalkozik. A futómű javítás vagy csere akkor veszi kezdetét, ha a szükséges alapanyagokhoz és kellékekhez hozzájutottak a szakemberek. Miből is áll az egész folyamat? Az első lépés a járgány egyenletes megemelése és lebiztosítása, ami mindig korszerű emelőkkel történik. 

Ahhoz, hogy a futómű javítás a lehető legkényelmesebben és legkönnyebben történjen a szerelők szempontjából, le kell venni a kerekeket. Ha ez megvan, akkor a kívánt cseredarabot először odaillesztik a helyére és meggyőződnek róla a hozzáértők, hogy típusazonos az alkatrész.

Amennyiben egyezik a kellék, akkor azonnal elkezdik az előkészületeket a szakemberek és folytatódhat a futómű javítás. Ha kiszerelték a profik az elhasználódott futómű alkatrészt, akkor megtisztítják a felületeket és az új futómű alkatrészt beillesztik a helyére, majd gondosan új csavarokkal, megfelelő nyomatékkal meghúzzák. A Szerviz 16 csapatára az olajcsere esetében is számítani lehet.

Gyors és hatékony motorolaj csere

Van valami, amit évente kötelező elvégezni. Ez pedig nem más, mint a motorolaj csere. Ekkor természetesen nem szabad megfeledkezni a szűrők cseréjéről sem. Ha aktuálissá vált az egész, esetleg az ember pontosan tudja, hogy mikor volt utoljára elvégezve a motorolaj csere, akkor megéri felkeresni a profi csapatot.

Annak érdekében, hogy a motorolaj csere tökéletes legyen, elengedhetetlennek bizonyul a verda bizonyos részeinek alapos áttekintése. Először is a szervizben kiválasztják az autó motorjához való motorolajat a szakemberek. Ez azért fontos, mert nem minden autóba ugyanolyan motorolaj való. A motorolaj csere során a járgányhoz szorosan kapcsolódó olajszűrőt, levegőszűrőt, pollenszűrőt, üzemanyagszűrőt is lecserélik a szakemberek.