A narancs dzsem igazi ínyencség

narancs dzsem

Categories :
Címkék:

Az angolszász országokban nagy múltjuk van a számunkra megszokott ízvilágtól eltérő dzsemeknek, ami valószínűleg a történelmi kalandozásaiknak köszönhető. Feltehetően, a narancs dzsem valamelyik külföldi kolóniából, meghódított országból került Angliába, majd terjedt el viharos gyorsasággal.

Hazánkban sokkal inkább a helyben termő növényekből, elsősorban gyümölcsökből készült lekvárok és dzsemek terjedtek el, sőt, házi készítésük okán nélkülözhetetlenek a háztartásokból. Napjainkban már egyre kevésbé jellemző, hogy házi készítésű dzsem kerüljön az asztalra, a régmúltban ez még a mindennapok része volt.

Ma már hazánkban is nyitnak az exotikusabb ízek felé, így nem ritka, hogy fügéből vagy zöldségekből, mondjuk céklából és gombából készüljön lekvár, de a narancs dzsem biztosan ott van a nagy kedvencek között. Remekül fel tudja dobni a reggeliket, a gyermekek étrendjét, hiszen a kicsik imádják az édes ízeket, ha pedig egy olyan különleges gyümölcs adja az alapot, mint a narancs, vitathatatlanul sikert arat.