Rendkívül egyszerű az ABS nyomtatás

abs nyomtatás

Categories :
Címkék:

Hogyan kaphatunk 3D modelleket a lehető legegyszerűbben? Az ABS nyomtatás kivitelezéséhez feltétlenül szükségünk van egy FDM technológiával működő nyomtatóra, a készülékkel kompatibilis filament tekercsre, egy jól szellőző helyiségre, ahol nem tartózkodnak állandóan emberek, valamint a leendő modell alaprajzára, digitális adathordozón tárolva.

A filament tekercset egy speciális rekeszbe kell helyezni és a tekercs végét a kimeneti nyíláshoz kell irányítani. Ezután a nyomtatót az utasításoknak megfelelően kell beállítani az ABS nyomtatás végrehajtásához. A nyomtató beállításai különösen fontosak az eredmény minősége szempontjából. Az ABS filament viszonylag magas, 240 °C körüli hőmérsékleten nyomtatható.

Egyes modelleknél ez a maximális fűtési hőmérséklet. Ezzel az anyaggal elvileg nem nehéz dolgozni, ha ismerjük az erősségeit és a gyengeségeit és jól felkészültünk a folyamatra. Az ABS nyomtatási és utólagos feldolgozási jellemzői befolyásolják a kapott modellek minőségét, szilárdságát és tartósságát.