Zokni kötőtű többféle vastagságban

zokni kötőtű

Categories :
Címkék:

Ki nem szereti, ha a lábai melegben vannak? A kézzel kötött kiegészítők mindig kényelmesen illeszkednek, ráadásul szépen és otthonosan néznek ki. Ezeket sokan szeretik kötni, nemcsak saját maguknak, hanem a család összes tagjának. A megjelenésük nagyon eltérő lehet. Erre a kötésminta, a fonal vastagsága, a zokni kötőtű és a kézműves stílusa is kihat.

Egyesek szoros szemekkel kötnek, míg mások szeretnek szabadon dolgozni. Ezért nagyon fontos, hogy megértsük, miként kell a zokni kötőtű méretét a fonalhoz igazítani. Ha a tűk túl vastagok, a kötés laza lesz. A túl vékony kellékek pedig túl vastaggá és szorossá teszik a kötést. Röviden egyik esetben sem lesz szép a végeredmény, mert a zokni kötőtűknek meg kell egyezniük a fonal számával. Mindenkinek eltérő időbe kerül egy pár zokni megkötése.

Egyeseknek 1 nap is elég hozzá, míg másoknak akár 1 hónapba is szükséges. Nem egyszerűbb akkor inkább készen megvásárolni a boltban? Talán könnyebb, de többe kerül. Ha van otthon zokni kötőtű és fonal, akkor olcsón hódolhatunk a kedvenc hobbinknak.