A megfelelő módon végzett használt akkumulátor leadás

használt akkumulátor leadás

Categories :
A hulladékká vált elemek és akkuk nem szabad a kommunális szeméttel egy helyre kerüljenek. Csakis az elkülönített, szelektíven gyűjtött megoldás jöhet szóba. Ebben segíthetnek a hazai méhtelepek, ahol a használt akkumulátor leadás az ártalmatlanítással és persze a későbbi felhasználással is egyet jelent.
Tudják az itt dolgozó szakemberek, illetve egyre több tulajdonos is belátja, hogy a különféle gépkocsik akkui nem kerülhetnek a települési hulladékok gyűjtésére szolgáló lakossági gyűjtőedénybe. De miért is minősül veszélyes hulladéknak az akku? Illetve miben segíthet a használt akkumulátor leadás?

Először is azért tartoznak a veszélyes hulladékok kategóriájába ezen eszközök, mert a bennük található anyagok, akárcsak a nehézfémek és a kenőolaj, veszélyesek a természetre nézve. A kommunális hulladékokkal együtt kezelve komoly környezeti és természetvédelmi problémákat okozhatnak. Nem csoda hát, hogy fontos érdekké vált a használt akkumulátor leadás.
Sajnos a nem professzionális módon gyűjtött akkumulátorok és persze a kisebb-nagyobb elemek a természetre és az emberi egészségre veszélyt jelenthetnek. Ezért is fontos, ha egy mód van rá, hogy a használt akkumulátor leadás a megfelelő helyen történjen, például egy méhtelepen.

Sok mindenben segíthet az Oroszlány MÉH telep

Jó választás lehet a Méhes Hulladék Kft. az akkuk leadásakor, ami persze egyéb szolgáltatásokkal is kecsegtethet. Az Oroszlány MÉH telep a fémfelvásárlás, a színesfém átvétel és persze az alumínium átvetelekor is rendelkezésre áll. A cég kézi mérlegeket is alkalmaz az anyagok lemérésére.
Egy kompakt eszköz akár 6 mázsáig is mérhet, és egy négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. Abban az esetben, ha kevés a leadandó vas, réz vagy épp alumínium, akkor az Oroszlány MÉH telep ezen mérlegeket használja.
Nagyobb méretű hulladéknál és persze nagyobb tömegeknél a méretesebb hídmérlegek mellett érdemes dönteni. Tudni kell ezekről, hogy 10-20 kg-ot is tévedhetnek, de ez legálisnak számít és eleget tesz a magyar szabványoknak. Természetesen az Oroszlány MÉH telep mindig a tisztességes ügyintézésre hajt.