Ilyen árakon mozognak most a Covid tesztek Magyarországon

Margitlab tesztállomás

Categories :

Míg régebben csak betegség esetén végeztettünk különféle teszteket, addig a koronavírus megjelenése óta utazáshoz és különböző szolgáltatások igénybevételéhez is pozitív vizsgálati eredményt kell felmutatnunk. Ezek a tesztek nem ingyenesek, viszont az árak között vannak különbségek és érthető módon mindenki a legolcsóbbat keresi. A különböző koronavírus tesztek árairól remek tájékoztatót olvashat a Margitlab tesztállomás weboldalán.

Ebben a laboratóriumban sokféle vizsgálatot lehet elvégeztetni és kijelenthető, hogy az árak sem horribilisek. Például a PCR teszt esetében több mint 25%-os árkedvezményt kapnak a páciensek. Az országban az egyik leggyorsabban, 24 órán belül küldik ki a megadott e-mail címre magyar és angol nyelven a teszteredményeket. Ezt mindössze 14 000 Ft fejében, tehát igazán korrekt áron. Ugyancsak kedvező az itt elérhető Centaur vizsgálatért fizetendő összeg nagysága is, ami tulajdonképpen egy semlegesítő antitest teszt.

Ez kimutatja a védettséget a fertőzésen való átesés és bármilyen védőoltás esetében. Ezért a vizsgálatért 11 000 Forintot kell fizetnünk. Az IgG szerológiai ellenanyag vizsgálat elvégeztetésével azt tudhatjuk meg, hogy esetleg tünetek nélkül átestünk-e a koronavírus fertőzésen. Az IgM szerológiai antitest vizsgálat az aktív fertőzés kimutatására optimális választás. Mindkét teszt esetében 7000 Ft a fizetendő díj. Mindazoknak, akik már biztosan átestek a betegségen, célszerű elvégeztetniük egy Post Covid tesztet annak érdekében, hogy megtudják, teljesen és szövődmények nélkül felépültek a fertőzésből.

A Margitlab tesztállomáson erre szintén lehetőség van és a vizsgálat díja 15 000 Ft. Ha azt akarjuk megtudni, hogy jelen van-e a koronavírus a légutakban, akkor érdemes antigén gyorstesztet végeztetnünk. Az összes vizsgálat közül ez a legolcsóbb, pusztán 5000 Ft az ára. Utazáshoz, különböző eseményeken történő részvételhez egyrészt ajánlott, másrészt kötelező elvégeztetni valamelyik tesztet, amihez a legjobb hely több szempontból is a Margitlab tesztállomás.