Erős vállfájdalom – Mitől lehet? Hogyan lehet kezelni?

vállfájdalom

Categories :
Címkék:

Az emberek többsége sajnos hajlamos arra, hogy elhanyagolja a saját egészségét. Ez gyakran olyan kellemetlen panaszokat okozhat, amelyek amúgy elkerülhetőek lennének, viszonylag egyszerűen. Néha egy trauma, baleset okoz jelentős károkat a szervezetben, míg máskor éppen a túlkímélés teszi ezt meg. Az állandó pihenés legalább annyira káros, mint a túlzásba vitt edzés. A dolgok háttere gyakran összetettebb, mint elsőre gondolni lehetne. Néha a fájdalom egy testrészben csak tünet. Ami viszont alapvető, hogy mindig jobb a megelőzésre összpontosítani, mint esetlegesen az utólagos kezelésekre.

A vállfájdalomnak több oka is lehet. Ahhoz, hogy ennek feltárása megtörténjen, érdemes ismerni a szövetek anatómiáját. Az életvitelben is gyakran keresendő a hiba. A vállízület egy igen széles mozgásspektrummal rendelkezik, ezért ha ez nincs megfelelően kihasználva, akkor megeshet, hogy bizonyos részen fixálódik. A szövetek begyulladhatnak, letapadhatnak, görcsös összehúzódásukra is van esély. Néha elég egy hirtelen mozdulat és máris kész a baj.

A vállfájdalom szempontjából a stressz is szóba kerülhet. Meszesedés, nyálkatömlő gyulladás, rotátorköpeny szakadás, becsípődés, ficam, mind okozhatja a fájdalom létrejöttét. A kor is lehet a ludas, hiszen az elhasználódás, kopás, reumás panaszok ugyanúgy jelentkezhetnek. A befagyott váll talán az egyik legsúlyosabb panasz, aminek javulása évekig eltarthat. Jobb nem kockáztatni és a gyakoribb kellemetlen érzés jelentkezése esetén szakembert felkeresni.

A gyogytornaszom.hu weboldalon olyan hozzáértő személyekkel van esély találkozni, akik minden tőlük telhetőt megtesznek a tünetek enyhítése érdekében. A speciális mozgássorok kidolgozásával, valamint rendszeres gyakorlásával elérhető, hogy az izmok ismét rugalmassá valljanak és visszanyerjék eredeti mozgékonyságukat. Némi odafigyeléssel és a szervezet alapos átmozgatásával sokáig fitten tartható a test és elkerülhetőek az olyan panaszok, amelyek a mozgások beszűkülését eredményeznék. Legyen az váll vagy egyéb testrész fájdalma, biztosan létezik rá hatásos kezelés, csak keresni kell.