Arabica és Robusta szemes kávé

szemes kávé

Categories :
Címkék:

A kávé frissítő, élénkítő jellegű ital, így nem véletlen, hogy emberek milliói kezdik a napot egy erős, illatozó feketével. Bár igazából mindegyik fajta finom, mégis ízletesebb ital hozható létre szemes kávé felhasználásával, amit frissen őrölünk. Sokan találkoztunk már olyan termékkel, amelynek a csomagolásán nagy betűkkel volt jelezve, hogy 100% arabica, ami arra utal, hogy milyen növény pörkölt babjait tartalmazza az adott zacskó.

Fontos tudnunk ezt, ugyanis a kávénak több mint 100 faja ismert manapság. Széles körben csak két faj termését forgalmazzák, kapható Coffea arabica és Coffea canephora, vagyis robusta. A robusta szemes kávé lényegesen több koffeint tartalmaz, mint az arabica.

Bár ez elsőre kívánatosnak tűnik, de tény, hogy a koffein keserű ízű. Nos, bármelyik fajtát részesíti is előnyben valaki, a kavegepwebshop.hu webáruház polcain biztosan megtalálja. Azonban az, aki az arabica szemes kávé mellett dönt, nemcsak gyengébb, hanem gazdagabb ízvilágú eredményre számíthat. Így megkapja a kávézás különleges élményét.