Hogyan kell egy „jó” pályázatot írni?

pályázatíró cég

Categories :

A vissza nem térítendő anyagi támogatások nagyon jól jönnek minden cégnek, hiszen ezekből az összegekből rengeteg fejlesztést elvégezhetnek. Azonban a pályázatot el is kell nyerni, másképpen nincs pénz, ez pedig nehéz feladat, amit célszerű szakemberekre bízni. Nem véletlen, hogy ilyen sok vállalkozás inkább pályázatíró céghez fordul segítségért. Komoly, szerteágazó ismereteket igénylő munka a pályázatírás, precizitást követel, ami kulcsfontossággal bír nagyon sok kis- és középvállalkozás, nagyvállalat, közhasznú vagy civil szervezet, alapítvány számára.

Magyarországon is nagyon sok entitás létezik, amelyek a fejlesztési költségeinek egy részét hazai vagy EU pályázatokból nyeri. Ezekért rengetegen versengenek, nehezen nyerhetőek el, mert hiába a jó szándék, a megfelelő indok, az elbírálás során az illetékes bizottságoknak gyakran több száz, olykor több ezer pályázat közül kell kiválasztaniuk azt az egyet vagy néhányat, amelyeknek végül a támogatási összeget juttatják.

Ekkora konkurencia ellenében nem lehet érvényesülni, csak akkor, ha szakképzett, profi pályázatíró készíti elő a szükséges dokumentumokat. A szakértő munkája már a megfelelő pályázatok kiválasztásánál elkezdődik, bár ez a munkakörének megnevezéséből nem derül ki. Ha egy cég vagy szervezet szakértő pályázatírót alkalmaz, akkor sokkal jobb esélyekkel indul a források megpályázásában, mint a versenytársai.

A szakember azokat a tendereket választja ki, amelyik területen az elkészítendő anyag a legerősebb lehet, tehát a legjobb sanszokkal indulhat a konkurenseivel szemben. Ezután a pályázatíró alapos elemzésnek veti alá a megszövegezést, a dokumentációt, majd a szervezet pénzügyi, gazdasági szakértőivel és vezetőivel együttműködve összeállítja az anyagot. Saját és kollégáinak szaktudása segít, hogy a gazdálkodással, költségvetéssel kapcsolatos adatok megfelelőek, precízek legyenek. Viszont azért, hogy a pályázatba minden a megfelelő módon és nyelvezetben legyen megszövegezve, egyedül a pályázatíró a felelős.