Hangszigetelés a falak tekintetében

hangszigetelés

Categories :
Címkék:

Amikor szigetelésről van szó, akkor a legtöbben a talajból felszivárgó nedvesség elleni lépésekre gondolnak, vagy a hőháztartás optimalizálására. Ezek fontosságához semmilyen kétség sem fér, de van még egy másik témakör is, amit megéri előtérbe helyezni, ami a hangszigetelés. A különféle zajok csökkentése csak bizonyos környezetekben vet fel aggályokat.

A vidéki települések többségében ez sohasem jelentett problémát, de a városi létben megkeserítheti az életet az utcáról beszűrődő zajok magas aránya. A hangszigetelés révén elviselhető szintre csökkenthetőek. A nyílászárók szintjén döntő a több légkamrás termopán ablakokba és ajtókba fektetni.

Ezeken kívül, a falak szigetelésekor fontos figyelni arra, hogy milyen alapanyagok használata történik. A hagyományosan alkalmazott polisztirol, hungarocell lapok is csökkentik némileg a hanghatásokat, de a kőzetgyapot az, ami ilyen tekintetben plusz védelmet kínál. A hangszigetelés tehát kapjon kiemelt figyelmet, az élhető körülmények megteremtése érdekében!