Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: mekkora összeget lehet most visszaigényelni?

nyugdíjbiztosítás adókedvezmény

Categories :

Ahogy egy híres ember mondta, jósolni nehéz, főleg, ami a jövőt illeti. Ennek ismertében sohasem lehet kiszámítani előre mi lesz, legfeljebb valószínűségeket adhat meg az ember, még alapos utánajárással is. Ennél fogva szerencsés minél több mindenre felkészülni és ilyen módon bebiztosítani a nyugdíjas éveket. Ami biztos, vagy pontosabban nagy valószínűséggel bír, hogy bizonyos kor után a munkavállalás már korlátokba ütközik. Ilyen formában pedig a bevétel csökken, akár teljesen kimarad és a megélhetés feltételei szűnnek meg.

Az állami nyugdíj gyakran sokat segít, de vannak olyan szakmák, ahol ez kevésnek mutatkozik. Éppen ezért, amikor esély kínálkozik rá, jobb minél többet félretenni. Ezt sokan úgy oldják meg, hogy a fiók mélyére dugják a pénzt vagy a bankba teszik. A folyamatosan változó gazdasági helyzetben hol az egyik, hol pedig a másik opció nyújt nagyobb biztonságot. De vannak más opciók is. A nyugdíjbiztosítás remek lehetőséget kínál több tekintetben. Ennek az előnye, hogy olyan befektetésről van szó, ami maximálisan az elképzelésekhez igazítható.

A grantis.hu weboldalon nemcsak egyetlen pénzintézet, hanem több kínálat mérhető fel. Szakemberek segítenek kiválasztani azt a típust, amelyik a várt eredményt fogja elhozni, több évtizedes távlatot tekintve előre. Egy az álamtól független biztosítási alapról van szó, de ez még nem jelenti az, hogy az állam ne segítene be. Az állami apparátusok szorgalmazzák az úgynevezett öngondoskodást, ezért támogatják is azt.

A nyugdíjbiztosítás adókedvezmény évi 20 %-ék, de legfeljebb 130 000 Forintot jelent. Ez tovább gyarapíthatja a betétek összegét. További pozitívum, hogy még a KATA vállalkozóknak is elérhető ez az összeg. Érdemes jobban belemélyedni a részletekbe. Egy okosan összeállított portfólió, biztosításai kötvénycsomag, a megfelelő kockázatvállalás mellett olyan befektetés, ami stabilitást tud nyújtani. A befizetések lehetnek rendszeresek vagy alkalmiak és amikor lejár a megszabott időtartam, akkor megtörténik a visszatérítés, majd pedig szabadon felhasználható az összeg.