Kiknek kötelező az új NTAK adatszolgáltatás?

NTAK adatszolgáltatás

Categories :

Egy bizonyos régió csak úgy fejleszthető, ha ehhez minden háttérinformáció biztosított. Mivel Magyarország a turisták körében elég felkapott, ezért fontos megtalálni azokat a pontokat, ahol további ráhatásokkal erősíthetőek a szektorok. A szálláshelyek foglalása szempontjából ez már egy jó ideje működik, de most igyekeznek kiterjeszteni további vendéglátó egységek irányába. Ennél fogva, 2023. július 1-től számítva, az éttermek, büfék, cukrászdák, kávézók, italüzletek, bárok, táncos-zenés szórakozóhelyek, gyorséttermek, alkalmi vendéglátók mind a kötelezettség hatálya alá kerülnek.

A jogszabályok elég világosan fogalmaznak, ezért elég ezt átlapozni és máris kiderül, hogy ki kell mielőbb regisztráljon a cél érdekében. A rendszerbe bekerült adatok személyes információkat nem fognak tartalmazni. Ezekhez többnyire a MTÜ, a NAV és a területileg illetékes önkormányzatok férhetnek hozzá. Az információátadás mondhatni valós időben történik, mert a bizonylatok, nyugták nyomtatásával párhuzamosan máris megvalósul az adatküldés a megfelelő irányba.

Természetesen ehhez szükség van bizonyos eszközháttérre. A meglévő berendezések ehhez kevesek, ezért plusz befektetés mentén történhet az ideális szoftverek és készülékek telepítése. Szerencsére, több cég dolgozott ki alkalmas rendszereket arra, hogy megfelelhessenek az igényeknek. A CMO sajátos fejlesztési biztosan nem okoznak csalódást. Ingyenes NTAK szoftver, androidos eszközre telepíthető epénztárgép ugyanúgy választható. További kényelmes adatszolgáltatási megoldásokért kattints IDE!

Nincs más teendőd, mint részletesen felmérni az eszközparkot, majd választani. Bátran kérd ki szakembereink segítségét, akik részletesen elmesélik, miként történik az információ átadása és eljuttatása a hatóságoknak! Minimális plusz munkával teljesen lefedheted a vállalkozásoddal szemben támasztott követelményeket, ami nem fog nehézségeket jelenteni. A fejlesztő csapatunk tudja, hogy a vendéglátásban, napi szinten sok számla kerül kiállításra, ezért nincs idő, amit el lehetne vesztegetni ilyen téren. Válaszd ezért az egyszerűséget!