Mik a legjobb társasjátékok felnőtteknek?

legjobb társasjátékok

Categories :

Manapság a társasjátékok nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanis már minden korosztálynak remek szórakozási lehetőséget kínálnak, és az évről-évre gyarapodó kínálatból mindenki megtalálhatja az élethelyzetéhez vagy egy adott alkalomhoz leginkább illő verziókat. A legjobb társasjátékokról a Gémklub is csinált egy TOP 50-es listát.

Ennek segítségével könnyen eligazodhatunk a különféle változatok között, részletesebben megismerhetjük az új termékeket, a játékosok véleményei és a nemzetközi értékesítési statisztikák alapján kialakított listákból egyszerűbben választhatunk a legnépszerűbb játékok közül.

Az Év Játéka-díjat elnyert társasokkal lehetőség van megismerni az aktuális újdonságokat, de a régi klasszikusok is megtalálhatók a Gémklub weboldalán. A TOP-50-es listát olvasgatva betekinthetünk a játékok részleteibe, a színes leírások alapján könnyen kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

A korosztály besorolás, a játékidő és az ajánlott játékosok számának feltűntetése jelentősen megkönnyíti a választást. A listában szerepelnek családi, történet vezérelt, stratégiai, gyerek, parti, illetve logikai társasjátékok, és a felsorolásnak itt még messze nincs vége.

Találunk a listában egyszemélyes játékokat, de van köztük nagyobb társaságnak való is, ami garantáltan biztosítja a vidám, felszabadult hangulatot. A stratégiai játékok hosszabb időt igényelnek, de találni a listán egészen rövid, akár 10 perces játékokat is, a pörgősebb játékmeneteket kedvelőknek, vagy akár a gyerekeknek.

Akik az agytekervényeiket szeretnék megmozgatni, azoknak készültek a kognitív képességeket megmozgató feladvány gyűjtemények. Találni gyorsaságot, jó reflexet igénylő játékokat, de van, amelyhez az előre tervezéshez lesz épp szükség. A gyerekeknek készült társasok az izgalom és a szórakozás élményén túl, remek képességfejlesztők is.

Akár régi játékosok vagyunk, akár csak ismerkedünk a társasjátékokkal, ebben a listában biztos találunk olyan darabot, amelyet szívesen kipróbálnánk.