A könyv értékbecslés menete

könyv értékbecslés

Categories :

Néha előfordul, hogy tudtunkon kívül valódi kincseket birtoklunk, mert a család tulajdonában lévő régi könyvek meglehetősen sokat érnek, csak mi nem vagyunk tisztában ezzel. Kidobni nem akarjuk, elajándékozni sajnáljuk, rakosgatni nem szeretnénk tovább az antik kiadványokat, ezért célszerű felbecsültetni azok értékét, ha pedig anyagilag megéri, akkor eladni. A diofakonyvfelvasarlas.hu weboldalon erre is kitérnek. A weboldalon megtalálható elérhetőségeken keresztül vehetjük fel a kapcsolatot a megbízható, korrekt szakértőkkel.

Ezt követően az antikvárium munkatársa felkeres bennünket a megadott címen, akinél ingyenes a kiszállás és az értékbecslés egyaránt. Ha hétközben dolgozunk, nem érünk rá ezzel foglalkozni, az sem jelent akadályt, mert a szakértőket hétvégén is elérhetjük. Kérésre elszállítják a könyveket, tehát erre sincs gondunk. A Diófa Antikvárium munkatársai készpénzért vásárolják fel az antikváriumba illő könyveinket.

Budapesti cég, de ez nem azt jelenti, hogy csak a fővárosban érhetőek el a szolgáltatásaik, mivel Magyarország egész területén ingyenes kiszállással dolgoznak. Tehát, az ország bármelyik helységében éljünk, az antikvárium munkatársai kérésre felkeresnek minket azért, hogy a régi könyveinket, papírrégiségeinket ingyenes felbecsüljék és megegyezés szerint felvásárolják. Ezért érdemes felvenni a céggel a kapcsolatot, ezután össze kell számolnunk, hogy nagyságrendileg hány darab könyvet szeretnénk eladni.

Ha akarjuk, akkor a szakértő személyesen keres fel az értékbecslés érdekében, de küldhetünk elektronikusan is képeket az eladni kívánt gyűjteményről. A könyveladás jó módszer arra, hogy gyorsan és könnyen pénzhez juthassunk, ráadásul a már kiolvasott példányoktól megszabadulhatunk, amelyek a polcokon vagy a padláson porosodnak. Ebben az esetben tényleg semmi értelme nincs annak, hogy tovább tartsuk azokat. Sajnos, egyébként is nagyot változott a világ, a fiatal generáció tagjai közül már egyre kevesebben vesznek a kezükbe könyveket, hiszen úgy tartják, hogy mindent megtalálnak az interneten.