Milyen teljesítményű legyen a keringető szivattyú kazánhoz?

keringető szivattyú kazánhoz

Categories :

Fűtési rendszer telepítése vagy felújítása során sok szakmai kérdés merülhet fel, amiket érdemes hozzáértő szakemberrel, fűtésszerelővel megvitatni. Az egyik legfontosabb a megfelelő keringető szivattyú kazánhoz való kiválasztása, ugyanis csak abban az esetben fog hatékonyan működni a fűtési rendszerünk, ha megfelelő a szivattyú teljesítménye.

Ezért fontos, hogy körültekintően tájékozódjunk, és a különböző feltételek ismeretében döntsük el, hogy melyik leginkább megfelelő keringető szivattyú kazánhoz. A szivattyú kiválasztását követően következhet a szerkezet fűtési rendszerbe történő beépítése. A telepítés helyének kiválasztása is döntő lehet abból a szempontból, hogy a rossz helyre telepített szivattyú működése szakaszos lehet, könnyebben meg is hibásodhat.

A maximális hatékonyság érdekében a beszerelés során néhány követelménynek meg kell felelni, például a nedves forgórendszerű szivattyú tengelyét szigorúan vízszintesen kell a csőre szerelni, ellenkező esetben levegő kerülhet a rendszerbe és az alkatrészek is hamarabb elkophatnak a nem megfelelő kenés miatt.