Hogyan működik a kültéri napelemes lámpa?

kültéri napelemes lámpa

Categories :

A szerkezet abban különbözik a hagyományos társaitól, hogy a napfényt, mint megújuló energiaforrást használja fel. A kültéri napelemes lámpa tökéletes választás lehet a ház köré, a kertbe vagy a balkonra.

A működési elve kifejezetten egyszerű. A solar panel gyűjti a napenergiát, amit elektromos árammá alakít át és tárolja a talpazatban elhelyezett akkumulátorban. Amikor sötétedni kezd, akkor a panelben található fényérzékelő működésbe hozza, vagyis bekapcsolja az eszközt, ami világítani kezd. A kültéri napelemes lámpa panelje több réteg kristályos szilíciumot, valamint vegyszereket tartalmaz. Ezek felelnek a negatív elektronok és a pozitív töltésű terek létrehozásáért.

Valamivel többe kerül, mint az egyszerű változat, azonban megtérülő befektetésnek nevezhető, mivel nem használ hálózati elektromos áramot. Különböző kialakításban érhető el, így lehetősége van a kert stílusához leginkább passzoló modellt beszerezni. A kültéri napelemes lámpa előnye, hogy egy esetleges vihar okozta áramkimaradás esetén is világít.