Az ásott kút szivattyú típusa szerint lehet felszíni és búvárpumpa

ásott kút szivattyú

Categories :

A hagyományos ásott kutakból a víz kinyerhető különféle, külön erre a célra gyártott berendezés segítségével is, nem csupán láncon függő vödörrel. Erre szolgál az ásott kút szivattyú, ami többféle változatban áll az érdeklődők rendelkezésére, locsolásra, háztartási felhasználásra, de akár fogyasztásra is, speciális szűrők beépítésével.

A megfelelő készülék kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mekkora a távolság a felszíntől a vízáramlás kezdetéig, továbbá azt is, hogy a víz tiszta és szennyeződésektől mentes-e. Az ásott kút szivattyú termékcsalád egyik tagja a felszíni pumpa, ez úgy szivattyúzza a vizet, hogy nem ereszkedik a mélybe, ezért a felszínre kell telepíteni. Akkor tud ez a típus hatékonyan dolgozni, ha a kút nem mélyebb 6-8 méternél.

A másik a búvár- vagy merülőpumpa, ezek a vízbe merülve működnek. Mindkét kategóriában minőségi ásott kút szivattyú modellek találhatóak napjaink kereskedelmi kínálatában, olyan neves gyártóktól, mint amilyen a Pedrollo, a Karcher, a Gardena és a Grundfos.