Az udvar ékköve a japán juhar

japán juhar

Categories :
Címkék:

A lombhullató fák legdekoratívabb és legszínesebb fajtáját keresed? Megtaláltad! A japán juhar nemcsak jellegzetes a gyönyörű színeivel, hanem mindenekelőtt a leveleinek szokatlan alakjával nyűgöz le.

Kissé egzotikus habitusa és alacsony magassága miatt, ez a lombhullató fa ideális kiegészítője a japán stílusú kerteknek a lenyűgözően elterülő koronájával, ami élénken emlékeztet egy hatalmas esernyőre. A japán juhar Ázsiából származik, innen ered a keleti megjelenése. Kisméretű lombhullató fa, ami a mi éghajlatunkon nem éri el a 3 méternél nagyobb magasságot.

A növény vonzerejét nem csupán a fenomenális levelei alkotják. Az egész lombhullató fa dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. Kérge sima, szürke vagy szürkésbarna színű. A japán juharnak díszes piros szára is van, ami kora tavasszal különösen szépen mutat.

A növény levelei is figyelemre méltóak. A finom forma mellett, az élénk szín is megkülönbözteti ezeket. A lombhullató fák, fajtától függően, az arany, a vörös, a rózsaszín és a lila árnyalataiban pompázhatnak, de gyakran vegyes színűek is.