A gomb fontos kellék

gomb

Categories :
Címkék:

Hatalmas a felhozatal, ami nem meglepő, hiszen a különböző ruhaneműkhöz más-más típusok passzolnak. A gomb sokféle formában és anyagból készülhet, így ha lelkes alkotó vagy, akkor biztosan ráakadsz a célodnak megfelelő típusra.

A fém, a fa, a bőr és a műanyag változatok egyaránt nagy népszerűségnek örvendnek. Ha kedveled a különlegességeket, akkor választhatod a csontból és a dióból készített darabokat! A történetét illetően azt kell tudni, hogy már a kőkorszakban is alkalmazták ezt a ruházat összekapcsolására szolgáló eszközt.

A gomb akkoriban szarvasagancsból kifaragott korong volt, amit középen átfúrtak. Manapság már stílusos kialakításban vásárolhatod meg, így a kedvenc ruháid éke lehet, amellett, hogy praktikus. A fémből előállított típus lehet tömör, öntött, üreges, esetleg bevont.

Többnyire ón és sárgaréz keverékéből kerül kivitelezésre. A gomb bevonására leginkább szövetet használnak, persze festett variáció is bőven akad a széles felhozatalban. A vásárlás előtt mindenképp mérlegelj, hogy jó döntést hozz!